Filip har fokus på grunderna

LR_Jens och Filip

Under 2014 är det Filip Ågren, Anna Persson, Amanda Ericsson och Johanna Rinnesjö som får värdefullt stöd och en stor dos inspiration på vägen i sin elitsatsning genom projektet ATG Hopp och Talang.

Filip, du har precis avslutat en tio dagars praktik hos din mentor Jens Fredricson på Strömsholm – kan du berätta lite hur dina dagar har sett ut?
– Jag har självklart jobbat en hel del i stallet och dessutom har jag ridit 5-7 hästar om dagen. Dels mina egna tre som var med till Strömsholm, dels ett par av Jens hästar.

Hur mycket tränar du för Jens när du är på Strömsholm?
– Väldigt mycket. Jag rider visserligen en del självständigt, men oftast tränar vi tillsammans vilket ger massor.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig?
– Vi har fortsatt att jobba med lösgörande arbete och jag har kommit en bra bit på väg under den här perioden. Tidigare har jag fått jobba mycket med att få hästarna att ta stöd på den svaga sidan, men nu har jag kunnat ta nästa steg och börjat jobba mer med att även lösgöra den stela sidan.

Finns det något specifikt i ridningen som du har fått jobba extra med?
– Jag har ridit mycket utan stigbyglar för att verkligen komma ner i sadeln och greppa hästen med skänklarna, snarare än i handen.

Hur ser du på ditt upplägg?
– Jag tycker det fungerar bra som jag har det nu. Jag är på Strömsholm en hel del och får hjälp av Jens, och med mig hem får jag ett antal detaljer att jobba vidare med till nästa gång vi ses. Då kommer han på nya saker som jag får jobba vidare med.

Vilken plan har du för hösten?
– Tanken är att träna väldigt mycket. Jag kommer att tävla lite lägre klasser och bygga för framtiden. För min del handlar det främst om att göra grundarbetet klart, det är mycket fokus på det. Jag tävlar Swedish Riders Trophy i Södertälje och sedan blir det ytterligare en deltävling av SRT i Strömsholm någon månad senare, i samband med mina tre nästa veckors praktik där.

Senast vi sågs var på Bosön – hur har det gått med fysträningen?
– Faktiskt inte fullt så bra som jag planerat, men nu när jag är hemma igen har jag tänkt sätta igång på allvar med att stärka mig. Jag har lite att jobba på…

Lördagen den 4 oktober kan ni se Filip och de andra talangerna i ATG Hopp och Talang i ett inslag från deras träff på Bosön, tidigare i höstas. Programmet är Horse1 Studio Eftersnack och kanalen är: Horse1.

 

 

 

Comments are closed