Ridsport

ATG är förbundssponsor och ridsportens ”officiella hästvän”. Det handlar helt enkelt om att stödja hela hästnäringen, ta ansvar och finnas där hästar finns. Läs mer om Svenska Ridsportförbundet >

ATG Hopp och talang
ATG Hopp & Talang är Svenska Ridsportförbundets satsning för dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare med mästerskap i sikte.
– Det här är en helt fantastiskt bra chans för några av våra ryttare att ta ett steg till i sin utveckling, säger Jens Fredricson som är ansvarig för utvecklingsprogrammets innehåll.

Under 2015/2016 är det sju talanger från tre discipliner. Sandra Gustafsson och Malin Josefsson, fälttävlan, Johanna Due-Boje och Emelie Aldenfalk, dressyr och Alexandra Eriksson, Antonia Andersson och Py Jägerdén, alla hoppning. Talangerna får under ett år värdefullt stöd och en stor dos inspiration på vägen i sin elitsatsning. Bland annat är Sara Algotsson Ostholt mentor för fälttävlansryttarna, Jens Fredricson guidar hoppryttarna och Louise ”Lussan” Nathhorst stöttar dressyrryttarna.

Våren 2016 adderades ytterligare två ryttare till satsningen, nämligen pararyttarna Eva Lunqvist och Felicia Grimmenhag, läs mer om dem här >

LR_GRUPP_STOR_IMG_8741

Hoppryttarna Johanna Rinnesjö, Filip Ågren, Amanda Ericsson och Anna Persson var den första kvartetten som var med i satsningen 2014/2015.

Riksanläggningarna
Utöver det stöd som ATG, via HNS, ger riksanläggningarna så finns ATG även med som sponsor. ATG stöttar Strömsholm så att Jens Fredricson kan kombinera arbetet som skolans stallmästare med elitsatsningen som hoppryttare. Som stallmästare ansvarar han för skolhästarnas utbildning samt ridlärarnas vidareutveckling. I arbetet ingår också utbildning av Beridna Högvaktens unghästar. När det gäller sponsringen av Flyinge, är det återigen syftet att finnas där hästen finns och samtidigt sprida kunskap om hästnäringens ekonomi och ATGs roll inom ridsporten för att trygga branschen som står i centrum.
Strömsholm > Flyinge > Wången >

Evenemang
ATG närvarar bland annat vid det stora hästevenemanget Gothenburg Horse Show.  Dessutom finns ATG med och stöttar travbanor som valt att utveckla sina arenor genom att bygga ridbanor och arrangera ridsportevenemang. Det ligger i branschens intresse att alla delar av hästnäringen samarbetar och närmar sig varandra. Det kan exempelvis ske genom att kombinera ridning, trav och islandshästar på en anläggning. Vid Sundbyholm Summer Games är ATG med och sponsrar, bland annat har vi vår egen Grand Prix i hoppning.

LR_DSC_2477

Vinnie och hans följeslagare Anna Engström, gör ofta stor succé när de gästspelar på ATGs olika event.

Comments are closed